Biodanza in de natuur, zondagochtend 26 juliBiodanza in de natuur


Door Hellen Petterson en Kim van der Klis

Zondagochtend 26 juli 2020"Natuurlijk in verbinding"


We houden ons aan de richtlijnen van het RIVM.

Voor en na de workshop geldt nog steeds de 1,5 meter regel. Tijdens de workshop mogen we in contact zijn. Om het voor iedereen veilig te houden zullen we het contact nog niet zo intensief doen.

Op zondag 26 juli geven wij - Hellen Petterson & Kim van der Klis - een ochtend biodanza in de natuur midden op de Veluwe op het stuifzand. En.... vanaf 1 juli mag het weer..... fysiek contact tijdens het dansen! We zullen dit wel beperkt houden tot het vasthouden van de handen en eventueel een wiegende cirkel. Bij de ontmoetingen is er altijd de ruimte om zelf de keuze te maken dit met omhelzingen te doen of met handen & ogen. Een verdiepende vivencia met fysiek contact dus maar niet meteen de meest intensieve vormen.

Biodanza in de natuur is alleen op de geluiden van de natuur (geen muziek dus). Wat is er fijner dan te dansen met het ruisen van de wind, het zand tussen je tenen, uitzicht op een prachtig landschap en de zingende vogels om je heen? We nemen de tijd voor iedere oefening zodat je er helemaal in op kunt gaan. We vertragen daardoor als vanzelf, verstillen, en verbinden ons met de natuur om ons heen en daarmee ook met onszelf. We genieten elke keer weer van de verstilling en de diepe rust die neerdaalt in de groep tijdens een natuurvivencia. We blijven ons dan ook verbazen over het effect van de natuur op de mens in het algemeen en op onszelf in het bijzonder. De stilte, de bewuste aanwezigheid door het openen van de zintuigen, de vertraagde dansen van vloeiendheid, de overvloed van de natuur…. Dat alles zorgt ervoor dat je je ten diepste kan verbinden met Zijn, met dankbaarheid, met eenheid.

Uiteraard dansen we geheel volgens de huidige landelijke regels. Dit betekent dat je thuisblijft bij klachten, als een huisgenoot ernstige klachten heeft of als je de afgelopen twee weken in contact bent geweest met iemand die besmet is met Corona. Verder is de regel dat je voorafgaand en na de les 1,5m afstand houdt tot de anderen. Alleen tijdens de les geldt hierop de uitzondering. Voordat je vertrekt was je thuis grondig je handen en ook als je weer thuiskomt. Verder graag zelf je eigen flesje water/thermoskan meenemen.

We kijken ernaar uit je mee te nemen in deze bijzondere natuurervaring. Liefs en warme omhelzing,
Kim & Hellen


Deze workshop is bedoeld voor mensen die al minimaal een half jaar biodanza ervaring hebben. Bij twijfel neem even telefonisch contact op met mij (06-34298138).

 

Data en tijden

Zondagochtend 26 juli: 10:30 - 12:30 uur

NB: doorgang afhankelijk van het weer en het aantal aanmeldingen (maximaal 20).


Programma

Aankomst: circa 10 minuten voor starttijd, dit volgens richtlijnen RIVM. 


Start: zorg dat je op tijd aanwezig bent zodat we met zijn allen, vanaf de parkeerplaats, naar onze plek kunnen wandelen en op niemand hoeven te wachten. Voor en na de workshop dienen we nog 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Fijn als iedereen dat respecteerd zodat we geen boete's kunnen krijgen en het voor iedereen veilig blijft


Afsluiting: neem wat te drinken en eten meer voor na afloop. Thermoskan thee/koffie een broodje zodat we nog even met elkaar kunnen nagenieten. Ook is het heel fijn als je voor jezelf extra tijd reserveert om na afloop nog een heerlijke wandeling door de natuur te kunnen maken, voel wat goed is voor jou.


Omdat we in de natuur dansen, hanteren we altijd een organische tijd. We proberen ons netjes aan de aangegeven tijden te houden. Maar we willen je vragen ruimte in te plannen zodat er geen stress ontstaat als het wat later wordt. Als het mogelijk is, creëer dan tijd voor jezelf om deze ervaring rustig na te laten werken, dan heb je er langer plezier van.


Zorg ook dat je op tijd aanwezig bent zodat we niet op je hoeven te wachten als we naar de dansplek gaan lopen.Jouw bijdrage en aanmelding

€ 17,50. Mensen die wekelijks meedansen in de groepen van Hellen en Kim betalen € 15,00. Betaling op rekeningnummer: NL47TRIO 0338 7226 10 t.n.v. Kim van der Klis onder vermelding van jou voor- en achternaam en "Dance-fullness in de natuur" en de betreffende datum. Vanwege alle "Corona-maatregelen" kan je alleen meedansen als je je vooraf hebt opgegeven. Na jouw opgave per mail krijg je van ons een bevestigingsmail met de verdere info en het veiligheidsprotocol. Vermeld in jouw mail ook weer even jouw: voor- en achternaam en je mobiele telefoonnummer. Vooraf aanmelden is een must omdat we een deelnemerslijst moeten hebben en we met maximaal 20 deelnemers willen dansen.


Corona Protocol

Uiteraard dansen we geheel volgens de huidige landelijke regels. Dit betekent dat je thuisblijft bij klachten, als een huisgenoot ernstige klachten heeft of als je de afgelopen twee weken in contact bent geweest met iemand die besmet is met Corona. Verder is de regel dat je voorafgaand en na de les 1,5m afstand houdt tot de anderen. Alleen tijdens de les geldt hierop de uitzondering. Voordat je vertrekt was je thuis grondig je handen en ook als je weer thuiskomt. Verder graag zelf je eigen flesje water/thermoskan meenemen.


Locatie

Een mooie plek in de buurt van "Paviljoen de Posbank", Beekhuizenseweg 1 in Rheden. Exacte locatie en routebeschrijving volgt nadat je je per email hebt aangemeld en betaald.


 

Aanmelden

Je dient je vooraf even per email aan te melden om zeker te zijn van je plaatsje deze dag. Aanmelden en info bij: Hellen Petterson / info@biodanzamethellen.nl / 06-34298138. Deze workshops zijn alleen voor mensen die al minimaal een half jaar biodanza ervaring hebben.


Zelf meenemen

Picknickkleed om op te zitten/liggen, je eigen waterflesje(s), thermoskan met thee/koffie en eventueel een snack voor na afloop. Zorg dat je papierenzakdoekjes/wc rol bij je hebt als je een grote of kleine boodschap moet doen. Svp ook plastic zakje zodat we GEEN papier achterlaten in de natuur.


Zorg dat je makkelijke kleding, in laagjes aan hebt, aangepast aan het weer van de dag. Schoenen die makkelijk zitten en eventueel zou je ook op blote voeten kunnen dansen. Maar neem voor de zekerheid soepele schoenen mee.