Ervaringen

Biodanza met Hellen

Ervaringen deelnemers

Op deze pagina delen deelnemers van mijn wekelijkse groepen en verdiepingsdagen wat Biodanza voor hen betekent.  Heb jij nog geen Biodanza ervaring en wordt je nieuwsgierig door wat de deelnemers delen of roept het vragen bij jou op? Neem gerust even contact met mij op zodat ik  je wat meer over Biodanza kan vertellen.


Vind jij het leuk om jouw Biodanza ervaringen te delen dan ben je hiertoe van harte uitgenodigd.

 
 
 

Geef bij je berichtje even aan of ik het met je naam mag plaatsen of anoniem. En start je berichtje even met "Ervaring" dan weet ik dat ik het hier mag delen. Fijn dat jij jouw ervaringen met anderen wilt delen.

14 mei 2015 / Naar aanleiding van een les in de lijn van Creativiteit

Hi lieve Hellen,

 

Wat was het weer een feestje gisteravond. Wat heerlijk zo ontspannen kunnen lachen (gek doen) met elkaar en daarnaast ook verdieping met altijd weer die mooie muziek. Ik bemerk toch steeds meer en meer de toelating in mijn eigen lijf van toelaten. Gi-avond gaf je nog aan, dat je het zo fijn/leuk vond dat een ieder zo los meedeed met alles. Zo knap. Maar zeker komt dit ook . . . lieve Hellen doordat jij die veilige ruimte creëert voor ons met elkaar, dat we dit durven te doen. We doen het met elkaar, maar jij creëert het gebeuren elke keer weer, welke gevoelens/uitingen dan ook aan de orde komen. Ik blijf en vind het steeds zo mooi in elkaar zitten met opbouw en alles. Wat een mooie gave heb jij en zo fijn om hiervan te mogen ervaren/genieten. Prachtmens, ik hou van jou.


Liefs Gonny

6 mei 2015

Ik was er slechts eenmaal, vanwege afstand en lichamelijk disfunctioneren is het nog niet weer gelukt. Maar ook slechts in die ene keer ervaren hoe bevrijdend biodanza is!! En hoe ik op die manier mezelf tegenkwam en leerde dat ik eerst mag gaan luisteren naar wat mijn lichaam mij te vertellen heeft en dat liefdevol te omarmen, zodat het zelfherstellende vermogen het werk weer kan gaan doen...En Hellen is een prachtig mens, het was een waardevolle ontmoeting!

Johanna

2 mei 2015

Ik ervaar dat Biodanza voor mij veelomvattend is. De lijnen vitaliteit, seksualiteit, creativiteit, affectiviteit, transcendentie waar de lessen uit zijn opgebouwd. Het alleen en samen dansen. Het oefenen met vloeiendheid in je eigen leven. De elementen water, vuur, aarde en lucht die terugkomen in de les.


Hoe langer ik dans, hoe meer ik voel dat ik in de ontmoetingen stukken van mezelf tegenkom. Stukken die mij verrassen, kracht geven, of waar ik weerstand op voel. Ik ervaar dat het bij mezelf begint, in plaats van de verantwoordelijkheid bij de ander neer te leggen. Ik krijg energie van het bij mezelf kunnen blijven en van daaruit verbinding met de ander maken. Op die manier ontstaat echte verbinding. Confrontaties niet uit te weg gaan, maar aangaan is ook een thema dat ik ben aangegaan. Daar ben ik echt in gegroeid sinds ik terug ben na een korte break.


We dansen op dit moment met de lijn seksualiteit. Ik ervaar dat in seksualiteit heel veel levensenergie zit. Heerlijk en verrassend.


Marieke Kruitwagen


Lieve Hellen, met jou dansen is heerlijk!!!!! Verheug me op de volgende keer!


Elly Werkman / 21 april 2015

8 april 2015

Lieve Hellen en Richard,


Ik ben enorm dankbaar voor jullie begeleiding tijdens de OERKRACHT workshop. Een dag waarin ik mij in de dans – door jullie begeleiding, muziek en oefeningen – lichtvoetig, diep aards, speels en met passie kon uiten. Een dag ook waarin ruimte was om zowel mijn vreugde als mijn pijn volledig te uiten. Wat in beide gevallen enorm bevrijdend was.


Dankbaarheid ook naar de groep, waarin ik liefdevolle openheid voelde en die maakte dat ik mij in mijn kwetsbaarheid durfde laten zien.


En zeker ook dankbaarheid voor de ondersteunende krachten vanuit het universum. Deze dag heeft mij diep in mijn ziel geraakt en iets wezenlijks veranderd en verankerd in mijzelf.


Ik wens jullie nog heel veel inspirerende, mooie dansdagen toe.


Veel liefs,

Ineke


16 februari 2015


“Let’s celebrate Love”, een heerlijk thema om op te dansen en afgelopen zaterdag, Valentijnsdag, was het dan zo ver. Een warme en mooie groep mensen waren afgekomen op deze dag en vanaf de eerste dans voelde ik me helemaal opgenomen en kon ik genieten van al het moois dat Hellen voor ons in petto had! Wat is het toch bijzonder om te ervaren dat door dans, muziek, liefdevolle contacten en je eigen energie er elke keer weer andere ontmoetingen mogelijk zijn met mensen die je nooit eerder hebt ontmoet.


Samen lunchen en genieten van de gesprekken met elkaar en daarna nog een heerlijke middag mogen beleven. Al met al was deze dag echt een aanrader en is het zo fijn om te kunnen dansen bij Hellen die zelf ook zo goed weet wat het thema kan brengen. Nogmaals dank lieve Hellen en tot dans!!


15 september 2014


Lieve Hellen,


Gisteren dansen met als thema “Jouw Levensruimte”. Ik voelde me meteen thuis in die mooie, voor mij nieuwe locatie in Duiven. Een fijne plek om aan te komen en een hele fijne ruimte om te dansen.


Het thema was voor mij de aanzet om naar je dansdag te komen. Ik kan alleen maar zeggen dat ik in al mijn cellen heb genoten van je mooie en bijzondere vivencia. Ik kende je nog niet als docente en wil je vooral meegeven hoe warm, krachtig, open en spontaan ik je vond. Het staat echt als een huis!


Uiteraard gaat het ook over mijn eigen gevoel, maar zonder iemand voor de groep die weet wat ze doet, kan ik lastig bij mijn gevoel komen. Jou is dat zeker gelukt. Wat voor mij de dag zo bijzonder maakte was het gevoel te ervaren dat ik echt mijn eigen ruimte in mag nemen. Ongeacht wie of wat en welk (voor)oordeel iemand over mij ook mag hebben. Ik voelde me verbonden met de groep en met de mooie en lieve mensen waarmee ik heb mogen dansen. Zoveel warmte te mogen ontvangen is en blijft bijzonder.


Ik voel nu echt dat ik keuzes wil gaan maken die bij mij passen en niet de keuzes die “gewenst” zijn. Blijf leven vanuit mijn gevoel en dan komt het zeker goed. Ik dank je nogmaals lieve Hellen voor al dit moois en de warme knuffels die ik heb gekregen.


Liefs Eric


30 november 2013


Biodanza


Na achttien lessen wil ik graag eens mijn ervaring laten lezen. Aanvankelijk had ik veel moeite om uit dat malle hoofd te komen en mezelf te laten gaan in de dans. Voelde toch een keurslijf. Maar gaandeweg ontdek ik door de muziek in de lessen, de dingen die we doen, dat ik steeds meer tot mijn recht kom: Losser, Vrijer en bovenal Blijer. Wie had dat gedacht?


Keer op keer maak ik zulke mooie dingen mee; Het aankijken. aanraken. dansen. uiten. lopen. aarden. ook weerstand en overgave. Alles komt langs. Biodanza gaat verder, werkt door in mij. Woensdag ging ik heel bewust de grond voelen. aarden. de aarde danken. voeten masseren. zo basic. zo mooi.


Samen liggen in een groep geeft me zo’n indringend en prettig ‘veilig-nest-gevoel’. Ik merk dat ik nu al dagen loop te stráalen. (het lijkt zowaar op verliefd zijn, maar dat ben ik niet. of wel? waarop? op het leven?).In ieder geval blijkt mijn verslag en mijn stralende ogen wel heel aantrekkelijk te zijn, want volgende keer gaan er drie vrouwen mee die ik sprak.

Wie had dat nou gedacht? Ik heb tijden van grote somberheid gekend en ben nu blij. Daar ben ik echt dankbaar voor. Ik ben verslingerd aan deze dansavond, terwijl ik normaal gesproken ’s avonds echt niet weg wil, want dan heb ik de knollen wel op. Maar dit geeft me veel vreugde en energie.


Innerlijk merk ik dat Biodanza voor mij een manier van leven is, waarvan ik had gehoopt dat het zou bestaan. Alsof het leven altijd al zo bedoeld was. Ik roep hierbij weifelende lezers op om de sprong te wagen. Kom langs en belééf het maar!


Een hartegroet van mij,

Karin


30 september 2013


hallo lieve mensen,


ik heb zondag weer een een Workshop biodanza vivencia mogen beleven en Mantra zingen thema magie van de stem

we hadden een hele gezellige groep en waren met 17 mooie mensen

we begonnen met een soort van aarde dans en mochten onze stem gebruiken met oeh het gaf een enorme kracht aan mij kippevel ging door mijn hele lichaam ik ervaarde veel Energie van alle mmesen geweldig dus we waren goed geaard

de hele les was erg byzonder vooral het naam zingen dat kende ik niet het gaf mij een gevoel van warmte maar ook ervaarde ik dat ik wegebte maar ook weer terug mocht komen en dan de warmte en liefde die je mag ontvangen in de vorm van een knuffel een kus oogcontact handen vasthouden geweldig en dat je zoooo 1 mag zijn met elkaar zonder verplichting


biodanza geeft mij Energie kracht maar ook verlichting en inzicht omdat we ook Thema,s hebben mogen we bij ons zelf naar binnen kijken en je mag kijken wat je wil loslaten wegdoen niets is gek er word ook nergens vreemd naar gekeken jij mag gewoon jij zijn met al je blijdschap en verdriet en dat is het fijne aan biodanza

ook mag je iets delen met elkaar als je daar de behoefte aan hebt het geeft mij een prettig en blij gevoel als ik dat doe het mag van alles zijn wat jou bezighoud

we hebben een schat van een docent die met alle liefde alles aanhoort en geeft wat ze in haar heeft

dat hebben we gisteren ook weer mogen ervaren

het eten was op zich een feest we hebben genoten van de geweldige overvloed die wij samen mochten nuttigen met elkaar heeeeeeeeerlijk

daarna hebben we Mantra gezongen super sfeer kon lekker los gaan vind het alleen jammer dat ik de toon vergeet waarop zo,n Mantra gezongen word maar ook daarin word je aangeraakt geweldig wat een dag hebben we gehad vol Energie en vanavond weer lekker biodanza het kann niet op hahahahahah


Liefs Vonnie


6 oktober 2013


Voor alle mensen die dit willen lezen, een week geleden maakte ik een Biodanza en mantra dag mee in Duiven. Het was een prachtige ervaring. Bio-danza is écht nog meer dan de Vivencia die we op onze vaste dansavond mogen beleven en die zijn al zo intens. Het volstromen van energie tijdens de dans is zo goed voor mijn lichaam en mijn spirit dat ik er bijna van ga vliegen. Maar gelukkig houdt het aarden me ook gewoon op de aarde. Er was een ontmoeting tijdens de dans die mij dicht bij mezelf bracht maar ook wakker schudde en nu een week later aan het denken zet; wat gebeurde er eigenlijk en kan ik dit zomaar toelaten?? Ik mag daarmee aan de slag en alleen al daarom is Biodanza voor mij een prachtige manier om naar mezelf te kijken en weer nieuwe uitdagingen aan te gaan. Het enthousiasme van Hellen werkt zo aanstekelijk dat ik daar erg blij van word.

Ook het mantra zingen was dicht bij mezelf komen, eigenlijk begon mijn stem te dansen en dat ontroerde me. De muzikale en ritmische ondersteuning van Piet voelde voor mij als een mooie verbondenheid.


Het was aan het einde van de dag weer even wennen aan de auto en vooral de autobaan met al z`n drukte en snelheid.

Hellen en Piet, veel dank voor deze mooi ervaring.


Liefs en een knuffel van Bea.


Contact


Hellen Petterson

 

06-34298138 of 0316-341 393

info@biodanzamethellen.nl


Zie "Contact"

© 2016 Biodanza met Hellen