Hellen

Hellen

Uitreiking Biodanza certificaat door Catherine Telfort

In 2006 ging ik naar het Eigentijds Festival waar ik voor het eerst met Biodanza in contact kwam. WAUW!!!!!!!!!!!!!!!! Dit was het helemaal, ik was er niet weg te slaan. Iedere dag wilde ik erbij zijn. Geen pasjes leren, lekker op blote voeten in plaats van knellende schoenen. Ik voelde me zo vrij als een vogel en super gelukkig. Het viel mijn vriendinnen ook op. Mijn hart was diep geraakt, ja hier wilde ik wat mee gaan doen. Maar ik zat nog erg in mijn hoofd en maakte mezelf wijs geen tijd te hebben voor de opleiding. Maar ieder jaar op het Eigentijds Festival gebeurde weer hetzelfde. In 2009 besloot ik de opleiding te gaan doen in het vertrouwen dat het leven wel tijd en goede omstandigheden zou creëren en dat gebeurde.


Dit was niet zomaar een dansopleiding. Hier werden alle stukjes van mezelf in aangeraakt. Ieder lesweekend was heel bijzonder. Ik werd telkens opnieuw geconfronteerd met mezelf. Leerde meer en meer in het Hier & Nu te leven, leerde dat iedere veroordeling naar een ander iets over mijzelf zegt. Zag mijn valkuilen en mijn talenten. Mijn stralende onbevangenheid die ik als baby had, ging langzaam terugkomen. Er ontstonden prachtige ontmoetingen met bijzondere mensen. Mijn oude leven transformeerde. In 2010 raakte ik mijn baan kwijt, daardoor ontstond ruimte die ik gebruikte om een opleiding Life Coaching te gaan volgen. Het leven bood me een heleboel waardevolle levenslessen aan. Een eeuwig groeiproces


Biodanza leert mij dat er altijd liefde en mogelijkheden aanwezig zijn, in heel veel vormen. Dat het leven perfect is op elk moment. Heerlijk bewegen, dansen in mijn eigen levensstroom.


Op 10 december 2012 ben ik afgestudeerd tot Biodanzadocent op mijn eigen locatie in Duiven. Dit was een fantastische feestelijke avond waar een heleboel mensen gekomen zijn om hiervan getuige te zijn. Een mijlpaal in mijn leven. De afronding van een periode en tegelijkertijd het begin van een nieuwe tijd.


Mijn activiteiten

  • Wekelijkse Biodanzalessen in Duiven en Doetinchem
  • Samen met collega Frans Knepflé organiseer ik maandelijks een Biodanzafeest in Velp (bij Arnhem)
  • Biodanza verdiepingsdagen
  • Ik heb Biodanza workshops gegeven op Feesten in: Amsterdam, Gouda en Nijmegen. En op strandfeesten in Zandvoort
  • Biodanza workshops op "Eigenwijs Festival" in Vierhouten, 4 t/m 7 juni 2015. Dit samen met een aantal andere Biodanza docenten.Het leven is constante beweging, één grote levensdans!


Dans jij mee?

Specialisaties die Hellen gevolgd heeft

2013

Biodanza voor ouderen


2014

de training “Continued Learning” door Antonio Sarpe


2015

Identiteit en de 4 elementen


2015

Biodanza in de Natuur


Interview na geven Biodanza workshop in Gouda, 2013

Biodanza workshop "Jouw Levensruimte, Gouda 2013